• Zupa Rosołek z makaronem lub Krem pieczarkowy lub brokułowy z groszkiem ptysiowym posypany natką
  • Kurczak z potrawce z ryżem i marchewką z groszkiem
  • Kotlet de volaille (z masłem i pietruszką, z żółtym serem, z fetą i szpinakiem)
  • Kotlet Wielkopolski (z farszem warzywnym)
  • Kotlet Szwajcar
  • Schab po Królewsku
  • Zraz wieprzowy podany z kluską śląską
  • Pieczeń w sosie własnym
  • Sznycel z pomidorem i ogórkiem
  • Sznycel z pieczarkami
  • Sznycel Hawaii
  • Kotlet mielony wieprzowy
  • Kotlet schabowy
  • Kotlet z kurczaka
  • Udo pieczone
  • Polędwiczki w sosie z kurek z ziemniakami zasmażanymi
  • Dodatki: ziemniaki gotowane, ziemniaki zasmażane, frytki, krokiety
  • Surówki: z białej, z czerwonej, z modrej, z kiszonej, wiosenna, z pora, buraczki, jarzyny gotowane
  • Szynka z jajkiem na sałatce jarzynowej
  • Szynka ze szparagą na sałatce jarzynowej
  • Kieszonki schabowe
  • Schab ze śliwką
  • Rolada wieprzowa
  • Rolada drobiowa ze szpinakiem
  • Tatar oraz Półmiski szynki sery + sałatki
  • Sałatki: jarzynowa, gracka, zapieckowa, mix
  • Pieczywo tradycyjne, pieczywo ciemne, bagietka czosnkowa
  • Golonka gotowana
  • Golonka bawarska
  • Udo pieczone
  • Szaszłyk drobiowy
  • Szaszłyk wieprzowy
  • Kiełbasa grzana
  • Barszcz czysty
  • Dodatki: bigos, leczo, kapusta zasmażana, pieczywo, masło, chrzan, musztarda